Evenementenkalender


Kennisseminars Functiebehoud van transmissiewegen

Op 1 mei 2018 verscheen de NPR 2576: 2018, Functiebehoud bij brand – Richtlijn voor transmissiewegen.


Cable Masters, Honeywell, Siemens en VdS Nederland organiseren dit najaar seminars om de kennis over de impact van de nieuwe regels op functiebehoud te delen. Daarbij wordt aandacht besteed aan de aansturende normen, zoals de NEN2535 en NEN2575 en de NPR2576 zelf.


Impact van nieuwe praktijkrichtlijn NPR 2576
De deelnemers zijn in één middag op de hoogte zijn van de grootste veranderingen en ontvangen een certificaat.


Doelgroep
Installateurs, opdrachtgevers, adviseurs, inspecteurs, branddetectiebedrijven, bouwplantoetsers, beleidsmedewerkers, architecten, brandweer, verzekeraars, etc.


Wanneer? Nootdorp: 19 september 2018 | Eindhoven: 31 oktober 2018 | Amsterdam : 1 november 2018 | Zwolle: 7 november 2018


Meer informatie: download de flyer

Studiedag (brand)risico's bij elektrische voertuigen

Vooral elektrische voertuigen zijn bezig aan een opmars. Wat gebeurt er als deze auto's betrokken raken bij een incident? Welke brandrisico's kennen deze voertuigen en hoe daar mee om te gaan?

Het OCB organiseert een studiedag over het thema brand bij hybride en elektrische voertuigen. De opleiding is ontwikkeld door CNPP Benelux. 

Wanneer? 18 oktober 2018
Locatie: Hogeweg 35A te Zaltbommel

Meer informatie of inschrijven: zie de website van het OCB

Congres Liftinstituut over liftgebruik bij brand 

Zijn er mogelijkheden om de lift bij brand wél te gebruiken? Die vraag werd vanuit de IFV Brandweeracademie gesteld op basis van een inventarisatie van branden. Tijdens het landelijk congres Liftgebruik bij Brand schetsen Liftinstituut, brandweer, gebouweigenaren, liftenbranche, overheid en adviseurs hun visie. Het congres 'Liftgebruik bij Brand' vindt plaats in het Figi Theater te Zeist en is bedoeld voor gebouweigenaren (beleggers, professionele verhuurders, woningcorporaties en VvE’s), liftproducenten en -onderhoudsbedrijven, architecten, aannemers, betrokkenen vanuit de overheid, brandweer en deskundigen zoals brandveiligheids-, bouwkundige en lifttechnische adviseurs. De deelname is gratis.


Voor meer info over programma, sprekers, informatiemarkt en aanmelden, ga naar https://www.liftgebruikbijbrand.nl/


Wanneer? 7 november 

Locatie: Figi Theater Zeist

Kennissessie koolmonoxide

Wanneer? 13 november 2018 van 9.30 tot 13.00 uur

Locatie: Instituut Fysieke Veiligheid (IFV), Kemperbergerweg 783 in Arnhem


Op dinsdag 13 november organiseren Brandweer Nederland en de Nederlandse Brandwonden Stichting een kennissessie Koolmonoxide. Diverse sprekers zullen ingaan op de gevolgen van een CO-vergiftiging, hoe deze te voorkomen en heersende misverstanden rondom koolmonoxide. Ook is volop aandacht voor innovaties op het gebied van CO-detectie.
De bijeenkomst start om 10.00 uur (inloop vanaf 09.30 uur) en wordt rond 12.00 uur afgesloten met een netwerklunch.


Voor wie?
De kennissessie is bedoeld voor brandweer, installateurs, (huis)artsen, GGD, woningbouwcorporaties en overige geïnteresseerden.

Aanmelden
Het programma volgt binnenkort. Deelname aan de kennissessie is gratis. Aanmelden kan via Mijn.IFV. Heeft u geen IFV-account? Registratie voor een inlogcode kan in enkele stappen.

Informatie
Voor informatie kunt u contact opnemen met IFV Kennisevents, telefoon 026 355 22 02 of e-mail kennisevents@ifv.nl.

11e Nationaal Congres Fire Safety & Science

De ontwikkelingen op het terrein van Fire Safety Engineering en innoverende brandbestrijding staan niet stil. Daarom organiseert IFV ieder jaar het Nationaal Congres Fire Safety & Science. Tijdens het congres worden wetenschap en praktijk met elkaar in verbinding gebracht en wordt er verbinding gelegd tussen brandpreventie en brandbestrijding.


Wanneer? 14 en 15 november 2018

Locatie: IFV in Arnhem


Meer informatie en aanmelden op de website van IFV

Safety & Security Masters 2019

Save the date: 19 juni van 12.00 tot 20.00 uur
Het jaarlijkse golftoernooi voor het goede doel.
​​​​​​​Locatie: nnb

Bezoekadres
Zilverstraat 69, 2718 RP Zoetermeer
Postadres
Postbus 840, 2700 AV Zoetermeer
Telefoon
079 - 203 50 15
E-mail
info@vebon-novb.nl
 
 
volg ons

wij bevorderen veiligheid