SSQ Safety-Security-Quality

Kwaliteit voor alle veiligheid!

​​​​​​​

SSQ voorziet in examens op niveau!

SSQ neemt al meer dan 12 jaar jaarlijks verschillende examens af op het gebied van brand en beveiliging. Burgers en bedrijven moeten ergens op terug kunnen vallen zonder zich in elk detailgebied te hoeven specialiseren. SSQ beheert examens die borg staan voor kandidaten op niveau. Bedrijven die beschikken over personeel met een certificaat/diploma op basis van een SSQ-examen hebben kwaliteit hoog in het vaandel. Dit personeel is expert op zijn/haar vakgebied.


SSQ verzorgt al meer dan 12 jaar de examens van diverse opleidingen.

Een gediplomeerde projecteringsdeskundige ETB en/of CCTV is in staat om op grond van gebleken theoretische en praktische kennis van organisatorische, bouwkundige en elektronische maatregelen zelfstandig een compleet programma van eisen (PvE) op te stellen en het ETB-systeem en/of CCTV-systeem inpasbaar te maken bij iedere afnemer.


Zie voor de SSQ examens het menu aan de bovenzijde.

SSQ is er voor u!

SSQ is facilitair voor het beheren van diverse examens & eind- en toetstermen in de beveiligingsbranche. Denk aan toegangsbeheer, camerasystemen, brandmeld of rookbeheersingssystemen.


Firesafety & Security zijn vandaag de dag belangrijke items voor de continuiteit van bedrijven, maar daar niet alleen! Zowel maatschappelijk als politiek gezien komen beide items steeds vaker op de agenda te staan. Wie herinnert zich niet de branden in Volendam en Schiphol? Of meer persoonlijk: bekende en minder bekende Nederlanders en/of politici kunnen zich vandaag de dag niet openlijk uitspreken zonder bedreigd te worden. Vakantiegangers kunnen niet rustig inchecken op lunhthavens of wandelen over een boulevard. En wat te denken over ... uw eigen huis, uw familie en/of bezittingen. Zijn die eigenlijk nog wel voldoende beschermd en beveiligd? En bent u al bekend met het extra comfort dat hedendaagse brand- en beveiligingssystemen bieden? 

Ook in brandgevaarlijke situaties en beveiligingsvraagstukken wordt kwaliteit van produkt en dienst noodzaak. Juist nu beveiliging tot de basisbehoeften begint te horen is het steeds meer van belang dat kwaliteit van opleiding en examen goed herkenbaar en zichtbaar is. Het gaat uiteindelijk om deskundigheid die veiligheid kan bieden en dan is het van belang dat u zaken doet met solide en betrouwbare bedrijven met goed opgeleide medewerkers die pal staan voor kwaliteit van hun product en/of dienst.


Inschrijven kunt met onderstaande optie.

Aanmelden

Examencommissies

SSQ werkt per examen met een examencommissie. Iedere examencommissie bestaat uit vakdeskundigen: deskundigen met jarenlange praktijkervaring. In iedere examencommissie zitten experts die allemaal een stem hebben als het gaat om het vaststellen en beheer van het betreffende examen. 

Alles is eenvoudig en overzichtelijk bij SSQ. Examens worden ieder half jaar gemaakt en de examencommissie stelt een volledig examen vast. Ieder commissielid is zich vol bewust van de vertrouwelijkheid die zijn functie met zich meebrengt. Examens worden tweemaal per jaar, in mei/juni en november/december, schriftelijk afgenomen onder de verantwoordelijkheid van de betreffende examencommissie van SSQ. Als een examen (meerkeuze, open vragen en casuistiek) met voldoende resultaat is afgesloten, dan ontvangt de kandidaat het betreffende certificaat/diploma.
Na afloop van ieder examen heeft een commissie 6 tot 8 weken de tijd om de kandidaten het eindresultaat toe te sturen.

Reglement en procedures

Voor examens die SSQ beheert en ook zelf uitvoert is er een reglement beschikbaar. In dit reglement staan alle spelregels die SSQ hanteert. U kunt het reglement opvragen door een mail te sturen naar: info@ssq.nu.

Voor examens die SSQ alleen beheert, maar niet zelf uitvoert geldt het reglement van de examinerende instelling.

Contact

SSQ

Postadres: Postbus 840 | 2700 AV Zoetermeer

Bezoekadres: Zilverstraat 69 | 2718 RP Zoetermeer

Telefoon (079) 203 50 13
E-mail: info@ssq.nu


Klachten?

Leg eerst uw klacht neer bij het opleidingsbedrijf waar u uw kennis heeft opgedaan.

Krijgt u geen gehoor of wordt uw klacht niet adequaat beantwoord, neem dan contact op met SSQ.

​​​​​​​SSQ is 'powered by VEBON-NOVB', de ondernemersvereniging voor technische brand- en beveiliging in Nederland.

Bezoekadres
Zilverstraat 69, 2718 RP Zoetermeer
Postadres
Postbus 840, 2700 AV Zoetermeer
Telefoon
079 - 203 50 15
E-mail
info@vebon-novb.nl
 
 
volg ons

wij bevorderen veiligheid