Onderhoudsdeskundige

Praktische informatie

Het grootste gevaar bij brand is de opeenhoping van rook en warmte. Rook vermindert het zicht, belemmert de vluchtwegen en maakt het brandbestrijders extra moeilijk. Het is dan ook zaak om een uitbrekende brand zo snel mogelijk te signaleren en de verspreiding van rook te voorkomen. Systemen voor de effectieve afvoer van rook en warmte en het creëren van rookvrije zones zijn overduidelijk een hulpmiddel bij het veilig vluchten uit een gebouw, maar vormen ook voor de brandweerman een onmisbare basisvoorziening om veilig bluswerkzaamheden te kunnen uitvoeren.

Doel opleiding

Het opdoen van theoretische en praktische kennis van brand, brandveiligheid, techniek en voorschriften alsmede zelfstandig een rookbeheersingssysteem kunnen onderhouden.

Inhoud

· Doel en opbouw van rookbeheersingssystemen

· De relatie tot wet- en regelgeving en normering

· Beheren en onderhouden van Rookbeheersingssystemen

· Uitvoering van Rookbeheersingssystemen

· Interactie met andere brandbeveiliginginstallaties, certificering & toetsing

· Praktijkbezoek


Er wordt een bezoek gebracht aan 1 of 2 projecten op locatie, waarbij uitleg wordt gegeven over Rookbeheersingssystemen.

Voor wie

Iedereen die zich beroepsmatig bezighoudt met of betrokken is bij het onderhouden van rookbeheersingssystemen. Er gelden geen specifieke toelatingseisen, maar een MBO+ werk- en denkniveau wordt aangeraden.

Data 2017/2018

Najaar 2017

Examentraining: 15 november 2017


Voorjaar 2018 (onder voorbehoud)

27 maart, 24 april en 15 mei 2018


Examentraining: 29 mei 2018

Examen: 12 juni 2018

Voor nadere informatie en aanmelden voor het examen graag contact opnemen met Certoplan.


Najaar 2018 (onder voorbehoud)

12 september, 10 oktober en 17 oktober 2018


Examentraining: 31 oktober 2018

Examen: 7 november 2018

Voor nadere informatie en aanmelden voor het examen graag contact opnemen met Certoplan.

Duur, locatie en groepsgrootte

Opleiding

3 dagen van 6 uur per dag


Examentraining

Een halve dag van 3 uur


Locatie: Uden / Katwijk

Groepsgrootte: minimaal 12, maximaal 20

De opleiding wordt modulair in combinatie met de opleidingen Ontwerpdeskundige, Installatiedeskundige en Beoordelingsdeskundige Rookbeheersingssystemen gegeven.

Prijzen

Opleiding

Kosten voor deze opleiding Onderhoudsdeskundige RBS bedragen € 895,- voor leden en € 1.110,- voor niet-leden (excl. BTW, normen, examentraining en examen, incl. lunches en lesmateriaal).


Examentraining

Kosten voor de examentraining bedragen € 235,- voor leden en € 275,- voor niet-leden (excl. BTW).

Normen

Tijdens de opleiding heeft u de normen en andere relevante documenten nodig. Zie bijgevoegd overzicht van relevante normen en andere documenten. Mocht u niet over deze normen beschikken, dan is het de bedoeling dat u deze zelf rechtstreeks bestelt bij de NEN-Normshop. Dit kunt u telefonisch doen (015) 2 690 491 of via de website van NEN.

Examen

De opleiding kan worden afgesloten met het examen Onderhoudsdeskundige Rookbeheersingssystemen. U dient zich hiervoor zelf bij Certoplan aan te melden. Kijk voor de verschillende examendata op www.certoplan.nl.


Ter voorbereiding op het examen kunt u tevens een examentraining volgen. Deze training kunt u direct aansluitend op de opleiding volgen. Bij aanmelding dient u aan te geven of u wenst deel te nemen aan de examentraining.

Bezoekadres
Zilverstraat 69, 2718 RP Zoetermeer
Postadres
Postbus 840, 2700 AV Zoetermeer
Telefoon
079 - 203 50 15
E-mail
info@vebon-novb.nl
 
 
volg ons

wij bevorderen veiligheid