REOB Blusleiding 5 jaar

Praktische informatie

Doel opleiding

De opleiding is bedoeld ter voorbereiding op een uitbreiding in de REOB-regeling van het CCV. Na afronding van de opleiding is de deelnemer in staat het onderhoud van droge blusleidingen correct uit te voeren. Bedrijven met REOB die het onderhoud uitvoeren, dienen aantoonbaar te maken dat hun monteurs aan de eind- en toetstermen voldoen. Een diploma dat borg staat voor kwaliteit en vakmanschap is niet alleen erg handig, maar vergemakkelijkt de aantoonbaarheid en houdt de auditduur van de controlerende certificerende instelling zo beperkt mogelijk. Dit alles vergelijkbaar en in lijn met hetgeen nu beschreven in de CCV-regeling voor de reguliere opleiding voor blusmiddelen (blussers en haspels).

Programma

Het gaat om het 5-jaarlijkse onderhoud. De opleiding behandelt theorie, wetgeving, veiligheid, materialen en kent een praktijkgedeelte.


Een greep uit de individuele oefeningen:

 • het testen van een persunit;
 • het maken van een aansluiting op de droge blusleidingen;
 • het afpersen van een droge blusleiding;
 • het vervangen van een kraan/afdichting realiseren;
 • het vervangen van een (spindel)pakking;
 • het borgen van een handwiel;
 • het borgen van een storz koppeling.


Voorafgaand aan de cursus dient de cursist de NEN 1594 aan te schaffen en te bestuderen (met nadruk op de onderhoudsparagrafen).

Voor wie

Monteurs werkzaam bij een REOB-erkend onderhoudsbedrijf alsmede overige gediplomeerde REOB-monteurs. Deelnemers dienen in het bezit te zijn van het diploma Certoplan (voorheen NCP) Onderhoud Kleine Blusmiddelen (REOB 6-daagse).


Voor de opleiding dient men in bezit te zijn van:

 • Een geldig identiteitsbewijs;
 • Diploma Certoplan (voorheen NCP) Onderhoud Kleine Blusmiddelen (REOB 6-daagse), een kopie van het diploma dient voor aanvang van de les te zijn ingezonden.
 • Het dragen van veiligheidsschoenen is verplicht!

Data 2016

Najaar

​De data voor het najaar zijn nog niet bekend. Wilt u zich al aanmelden of meer informatie? Ook maatwerk of in company is mogelijk. Neemt u contact met ons op. 

Duur en locatie

Opleiding

1,5 dag les en aansluitend wordt op de tweede dag het examen afgenomen door Certoplan.


Examen

Aansluitend aan de tweede lesdag. Het examen bestaat uit:

 • een gedeelte multiple choice (klassikaal)
 • een een 20 minuten durend praktijkexamen (individueel)


Locatie: Wijchen en Amsterdam

Prijzen

De kosten voor deze opleiding bedragen € 630,- voor leden en € 850,- voor niet-leden. De kosten zijn inclusief het Certoplan examen.

Examen

De inschrijving voor zowel de cursus als het examen verloopt via VEBON-NOVB! U kunt dit aangeven op het aanmeldingsformulier.


Voorafgaand aan de cursus dient de cursist de NEN 1594 aan te schaffen en te bestuderen (met nadruk op de onderhoudsparagrafen).

Bezoekadres
Zilverstraat 69, 2718 RP Zoetermeer
Postadres
Postbus 840, 2700 AV Zoetermeer
Telefoon
079 - 203 50 15
E-mail
info@vebon-novb.nl
 
 
volg ons

wij bevorderen veiligheid